Juryleden

Casper Albers is hoogleraar Toegepaste Statistiek en Datavisualisatie in Groningen en voorzitter van de Vereniging voor Statistiek en OR. Hij onderzoekt hoe resultaten van statistische analyses het beste gecommuniceerd kunnen worden.


Casper is docent bij Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en getallengek in het dagelijks leven. Hij geeft graag les, vooral over psychologie (het liefst met een stukje filosofie, wiskunde, biologie en informatica erbij). Hij zoekt graag de humor op in zijn werk.


Stefanie is promovendus aan het Kapteyn astronomisch instituut van de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze onderzoek doet naar het vroege heelal. Ze is sinds 2018 betrokken bij de “Getal van het Jaar”-verkiezing. Ze werkt mee aan de verkiezing om een inkijkje te krijgen in hoe getallen een rol spelen in het leven van allerlei verschillende mensen. Aan de ene kant zijn er persoonlijke getallen, zoals iemand die 50 instuurde, voor de jaren sinds haar vader voor het eerst naar Nederland was gekomen. Aan de andere kant staan juist getallen die ons allemaal aangaan, zoals 210 voor de Earth-overshoot day. Als ze niet bezig is met wetenschap(scommunicatie) speelt ze graag spelletjes (waarbij de punten heel belangrijke getallen zijn!), kijkt ze series (afleveringsnummers) of spreekt ze af met vrienden (wiens telefoonnummers je dan natuurlijk nodig hebt).